Baba ganoush cu rodie

Printeaza

Baba ganoush cu rodie din: vanata, iaurt, ulei de masline, sirop de rodie, suc de lamaie, usturoi, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Baba ganoush cu rodie

  • 1 vânătă
  • 2 linguri iaurt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 1/2 linguriţă sirop de rodie (se poate pune puţină sare în siropul cumpărat)
  • 2 linguri suc de lămâie sau lime
  • 2 căţei de usturoi copţi în cuptor
  • 1 lingură pătrunjel verde tocat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Vânătă se coace pe flacară sau la grill în cuptor. După ce a fost scursă şi curăţată de coajă, se amestecă împreună cu iaurtul, siropul de rodie, zeama de lămâie (lime), usturoiul copt în cuptor/pe grătar până devine moale şi îşi schimbă puţin gustul spre o doză de afumat, precum şi uleiul de măsline.

Se mai poate adăuga: mentă, roşii tăiate mărunt şi nuci tocate.

 

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Baba ganoush cu rodie
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.