Asmatuiul

Printeaza

Deseori neglijat în bucătărie din cauza popularităţii pătrunjelului, asmăţuiul e o alternativă demnă de luat în seamă.

Asmatuiul are o aromă mai delicată decât pătrunjelul şi dă o senzaţie de căldură atunci când e mâncat crud.

Originar din Europa de Sud-Est şi vestul Asiei, astăzi creşte peste tot. A fost adus în America de Nord de către coloniştii olandezi.

Din punct de vedere medical, asmăţuiul e o sursă de vitamina C şi A, fier şi magneziu. Ceaiul de asmăţui ajută la digestie şi uşurează problemele de circulaţie.

Merge cel mai bine în mâncăruri cu gust delicat, alături de ouă, carne de pui sau peşte. E o garnitură perfectă pentru mâncărurile reci. Reţineţi însă că se ofileşte repede atunci când e presărat pe mâncărurile fierbinţi.

Folosiţi-l din plin la salate şi presăraţi-l peste legumele gătite, în special peste morcovi. E un condiment fin în umpluturile pentru pui sau vită.

O rămurică poate fi introdusă în lapte sau în creme pentru a da o aromă specială deserturilor sau pentru a prepara sosurile albe şi de smântână pentru peşte. Adăugaţi asmăţuiul proaspăt tocat spre sfârşitul preparării.

Asmăţuiul e folosit în comerţ pentru a da gust lichiorului. Frunzele sunt prea delicate pentru a fi uscate, aşa că e cel mai bine să le păstraţi în congelator (vezi pagina 22 pentru sfaturi cu privire la congelare).

Asmatuiul

Asmatuiul

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Supă de ciuperci şi praz cu asmăţui

Supă de ciuperci şi praz cu asmăţui din: praz, ciuperci, ulei, supa de legume, lapte de soia, migdale, sare, piper si asmatui. Ingrediente: 1 praz 250 g ciuperci 1 lingura ulei 400 ml supa de legume 100 g lapte de soia 1 lingura migdale macinate sare piper asmatui   Mod de preparare: Prazul se curăţă, […]

 

Cotlete de porc cu piure cu asmăţui

Cotlete de porc cu piure cu asmăţui

O reteta delicioasa de cotlete de porc cu piure cu asmatui din: cartofi, sare, morcovi, asmatui, smantana, piper, nucsoara, cotlete de porc si unt. Ingrediente: 1 kg de cartofi făinoşi sare 250 g de morcovi 1 legătură de asmăţui 100 ml de smântână piper 1 vârf de cuţit de nucşoară rasă 4 cotlete de porc […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.