Ardei capia copţi, conservaţi în suc propriu

Printeaza

Ardei capia copţi, conservaţi în suc propriu: ardei, sare

Ingrediente:Ardei_capia_copti_conservati_în_suc_propriu

  • 5 kg ardei capia rosii
  • circa 1 lingura sare

 

 

 

Mod de preparare:

Alegi ardei sănătoşi, cât mai cărnoşi. îi ştergi şi îi coci pe flacăra iute a aragazului sau pe grătarul aşezat pe jarul încins.

Pe măsură ce se coc, îi scoţi într-o cratiţă cu capac şi presari pe ei puţină sare.

Laşi ardeii să se aburească timp de 10-15 minute.

Intrucât ardeii sunt fierbinţi, îţi umezeşti mâinile şi îi cureţi minuţios de coajă, cotoare şi seminţe, fără ca legumele să intre în contact cu apa.

Pui ardeii curăţaţi într-o strecurătoare şi îi laşi să se scurgă timp de 2-3 ore.

Ii aşezi în borcane cu volumul de 720-800 ml, astfel încât să rămână un spaţiu liber de 2-3 cm până la gura borcanului.

Inchizi ermetic borcanele şi le aşezi într-o cratiţă mare, pe un grătar de lemn sau pe cârpe, între borcane pui ziare.

Torni apă până la nivelul umpluturii din borcan şi sterilizezi conservele timp de 30 de minute.

Laşi borcanele să se răcească în apa în care au fiert, apoi le depozitezi la răcoare.

Ardei capia copţi, conservaţi în suc propriu

Ardei_capia_copti_conservati_în_suc_propriu

Pofta buna!


 

poate iti place si:

Ardei grasi cu hrean in saramura

Muraturi cu ardei capia

Muraturi cu ardei capia din: ardei, usturoi, zahar, sare, piper, otet, apa, foi de dafin, ardei iute. Ingrediente: 2 kg ardei capia 2 căpăţâni usturoi 2 linguri zahăr 2 linguri sare o lingură boabe de piper 900 ml oţet 800 ml apă o foaie dafin un ardei iute   Mod de preparare: Ardeii se spală […]

 

 

POfta buna!

 

Incoming search terms:

  • ardei copti la borcan in suc propriu
  • ardei capia in suc propriu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.