Foi de pandispan cu zmeura si inghetata

Printeaza

Foi de pandispan cu zmeura si inghetata din: faina, miere, mascarpone, zahar, unt, lapte, bicarbonat, ou, nes, smantana, oua si zmeura.

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 3 linguri miere
  • 250 g mascarpone
  • 200 g zahar
  • 50 g unt
  • 3 lingurite lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 ou
  • 2 linguri nes sau cappucino
  • 500 g smantana sau frisca
  • 4 oua
  • 250 g zmeura

 

Mod de preparare:

Pe foc, ames­teci mierea cu 100 g zahăr, untul, laptele şi bicarbo­natul. Fierbi totul până ce compoziţia devine maronie.

Laşi la răcit şi amesteci cu oul bătut şi cu făina. Trebuie să rezulte o cocă potrivită ca şi consistenţă.

Impărţi aluatul în 3 foi pe care le coci pe dosul tăvii de aragaz.

Amesteci smântână cu 100 g zahăr, iar gălbenuşurile cu nesul până devine o compoziţie omoge­nă. Adaugi albuşurile şi omo­genizezi.

Dai compoziţia la congelator, amestecând peri­odic. Umpli foile cu îngheţată doar cu 15 minute înainte de servire.

Apoi pui foile umplu­te la congelator timp de 10 minute, le scoţi şi întinzi dea­supra un strat de cremă mas­carpone.

Ornezi cu zmeură şi tai tortul rapid, cu un cuţit înmuiat în apă călduţă.

 

Foi de pandispan cu zmeura si inghetata

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.