Rondele de vinete cu branza de capra
PrinteazaO reteta de rondele de vinete cu branza de capra din: vinete, branza de capra, sare, piper, smantana, marar, salata, ardei gras, ulei de masline, otet balsamic si rosii.
- 2 vinete
- 200-250 g branza de capra
- sare
- piper macinat
- 1 lingura smantana
- marar verde
- 80 g salata
- 1 ardei gras rosu
- ulei de masline
- otet balsamic
- 4 rosii
Mod de preparare:
Speli vinetele, apoi le ştergi şi le tai în felii mai groase. Le dai cu sare şi piper. încingi uleiul în tigaie, prăjeşti feliile de vinete pe ambele părţi, apoi le pui pe un şerveţel pentru a absoarbe surplusul de ulei. Brânza o zdrobeşti cu furculiţa, o amesteci cu smântână, piperul şi mărarul tocat.
Jumătate din rondele le ungi cu crema de brânză, apoi le acoperi cu câte o felie din vinetele rămase. Salata o rupi bucăţele, apoi o amesteci cu fâşiile de ardei. Uleiul de măsline îl amesteci cu oţetul balsamic şi torni peste salată. Serveşti rondelele de vinete cu salata.
Pofta buna!