Retete de post: Ciorba de fasole cu rosii
PrinteazaO reteta de ciorba de fasole cu rosii din: fasole boabe uscata, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, ardei grasi, rosii, suc de rosii, fasole verde, condimente, piper, patrunjel si otet.
- 500 g fasole boabe uscata
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 radacina de patrunjel
- 100 g telina
- 2 ardei grasi
- 1 litru suc de rosii
- 1 cutie cu rosii tocate
- 1 mana de fasole verde
- 1 lingura cu condimente
- piper
- patrunjel verde
- 1 lingura cu otet
Mod de preparare:
Lasă fasolea uscată la înmuiat peste noapte. Pune-o la fiert în apă cât s-o acopere, lasă 2-3 minute şi aruncă apa. Procedeul acesta îl repeţi de două ori. Fierbe apoi în apă curată (sau în oala sub presiune).
Adaugă ceapa, morcovul, pătrunjelul, ţelina, fasolea verde şi ardeiul tăiate mărunt. Lasă la foc potrivit până se fierbe complet. Adaugă sucul de roşii, condimentele, uleiul si piperul.
Fierbe-o încă 15 minute, pune oţetul puţin câte puţin. Stinge focul. Presară pătrunjel tocat mărunt şi acoperă cu un capac.
Ciorba de fasole cu rosii
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciorba de fasole cu rosii