Fazan cu dovleac şi piper

Printeaza

Fazan cu dovleac si piper din: pulpa de dovleac, ceapa, usturoi, ulei, fond de vanat, sare, piper, fazan, bacon, frunzulite de cimbru, vin alb, nucsoara si boabe de piper verde.

 

Ingrediente:

  • 500 g pulpa de dovleac
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 500 ml fond de vanat
  • sare
  • piper
  • 1 fazan (circa 1,4 kg)
  • 6 felii bacon
  • 1 lingura frunzulite de cimbru
  • 200 ml vin alb
  • nucsoara
  • 1 lingura boabe de piper verde de la borcan

 

Mod de preparare Fazan cu dovleac şi piper:

Se taie cuburi pulpa de dovleac. Se toacă usturoiul şi ceapa şi se călesc în 2 linguri ulei încins.

Se adaugă dovleacul şi se călesc împreună. Se toarnă fondul, se sărează, se piperează şi se lasă să fiarbă la foc moale 15-20 min.

Se încinge cuptorul la 200 °C. Se spală fazanul şi se şterge; se împarte în 8, se sărează şi se pi- perează.

Se încing 2 linguri ulei şi se prăjeşte fazanul de jur-împrejur, la foc iute. Se adaugă bacon şi cimbru şi se prăjesc puţin împreu­nă.

Se stinge cu vin. Se coace fa­zanul la cuptor cca 10-15 min.

Se adaugă la fazan dovleacul, cu tot cu zeamă şi se mai coace 15 min.

Bucăţile de fazan se scot din sos şi se păstrează la cald. Se potriveşte sosul de sare, piper şi nucşoară.

Se adaugă boabe de piper verde şi se serveşte alături de fazan.

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.