Tort cu aromă de cafea
PrinteazaO reteta delicioasa de tort cu: unt, zahar pudra, migdale macinate, oua, sare, faina, mascarpone, zahar vanilat, cafea solubila, frisca, fulgi de migdale, ciocolata.
- 200 g unt
- 150 g zahăr pudră
- 100 g migdale măcinate
- 4 ouă
- un praf sare
- 3 linguri făină
- hârtie de copt
Ingrediente crema de cafea:
- 150 g mascarpone
- 3 gălbenuşuri
- 125 g zahăr pudră
- un plic zahăr vanilat
- un plic cafea solubilă
Ingrediente crema albă:
- 300 g mascarpone
- 200 g frişcă
- 6 gălbenuşuri
- 250 g zahăr pudră
- un plic zahăr vanilat
Ingrediente ornat:
- 300 g fulgi de migdale
- 50 g ciocolată
Mod de preparare:
Se tapetează forma de tort cu hârtie şi se încinge cuptorul la 120°C. Se pune untul într-un bol, se bate spumă cu mixerul şi, treptat, se adaugă zahărul pudră şi ouăle unul câte unul.
La sfârşit, se încorporează făina şi migdalele măcinate. Se amestecă uşor să nu se lase şi apoi se toarnă în formă. Se întinde şi se bagă în cuptor.
Intre timp, se prepară crema de cafea. Gălbenuşurile se bat bine cu sare şi cu zahărul pudră până se obţine o cremă spumoasă. Se amestecă cu mascarpone şi, la sfârşit, se adaugă cafeaua solubilă.
Pentru crema albă, se bate frişca. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi cu zahărul vanilat. Se adaugă mascarpone şi se încorporează uşor. Frişca se amestecă la sfârşit.
După ce s-a copt blatul, se împarte în două foi şi se umplu cu cremă. Deasupra se toarnă crema de cafea şi se ornează cu floricele din frişcă şi ciocolată rasă.
Se tapetează pe margini cu fulgi de migdale.
Tort cu aromă de cafea
Pofta buna!