Salata de cruditati
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de salata de cruditati din: telina, zeama de lamaie, varza rosie, morcov, sfecla rosie, portocale, mustar cu boabe, miere, coaja de portocala, ulei de masline si otet de vin alb.
- 1 telina mica, razuita
- zeama de lam 1 lamaie
- 1/2 varza rosie, tocata
- 1 morcov mare, razuit
- 250 g sfecla rosie, fiarta si razuita
- 2 portocale, curatate de coaja si taiate segmente
pentru vinegreta:
- 1 lingura mustar cu boabe intregi
- 1 lingurita miere
- coaja rasa de la 1/2 portocala
- 5 linguri ulei de masline
- 1 lingura otet de vin alb
Mod de preparare:
Intr-un vas larg, stropeşte ţelina cu zeama de lămâie pe măsură ce o răzui.
Adaugă ingredientele rămase şi dă-le la rece până în momentul servirii.
Amestecă ingredientele pentru vinegretă şi toarnă deasupra legumelor în ultimul moment, înainte de servire.
Salata de cruditati
Pofta buna!