Salată de crudități cu dressing de iaurt

Printeaza

Salată de crudități cu dressing de iaurt din: morcovi, radacina de telina, sfecla rosie, rosii cherry, varza alba, gulie, mere, ardei grasi, lamai, frunze de salata, iaurt, ulei de masline, mustar, pasta de ardei iute, sare, piper.

retete

Ingrediente:

  • 5-6 morcovi
  • 2 rădăcini mici de țelină
  • 3 sfecle roșii
  • 10 roșii cherry
  • 200 g varză albă
  • 1 gulioară tânără
  • 3 mere
  • 2 ardei grași
  • 2 lămâi
  • câteva frunze de salată
  • 250 g iaurt
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriță muștar
  • 1 lingură pastă de ardei iuți
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Cureți și speli legumele, după caz. Tai varza fideluță și o freci cu puțină sare. Tai morcovii, țelina, merele, gulioara și sfecla în bastonașe
subțiri, ardeii în fâșii, iar roșiile în jumătăți.

Stropești morcovii, țelina și merele cu zeama de la 1 1/2 lămâie, ca să nu se oxideze.

Pentru dressing, amesteci într-un bol iaurtul cu muștarul, uleiul, pasta de ardei, sare și piper după gust.

Speli frunzele de salată verde și tapetezi cu ele bolul pentru salată. Amesteci varza cu morcovii, țelina, gulioara, merele și roșiile.

Pui salata în bol, iar deasupra presari bastonașele de sfeclă, care, dacă sunt amestecate în salată, vor colora totul în roșu.

Aduci salata la masă împreună cu dressingul.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Mix de salata verde cu brie si capsuni

Salata de cruditati cu lipie

Salata de cruditati cu lipie din: rosii, castraveti, ardei, ceapa, varza, ridichi, menta, lipie. Ingrediente: 100 g roşii 80 g castraveţi 50 g ardei gras 100 g varză 20 g ceapă 20 g ridichi 10 g mentă 50 g lipie prăjită 25 ml ulei 25 ml suc de lămâie sare   Mod de preparare: Speli […]

 

Salata_de_cruditati_cu_seminte_de_susan

Salata de cruditati cu seminte de susan

Salata de cruditati cu seminte de susan din: salata, sfecla, morcovi, ridichi, ceapa, otet, ulei, seminte de susan, sare, piper. Ingrediente: 1 pungă mix de salată (350 g) 1 sfeclă 3-4 morcovi 1 legătură ridichi de lună 1 legătură ceapă verde 3-4 linguri oţet balsamic 4 linguri ulei de măsline 1 lingură seminţe de susan […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.