Retete de post: Crema de vinete
PrinteazaO reteta de post de crema de vinete din: vinete, lapte, cimbru, patrunjel verde, marar, sare, piper, otet de vin , branza de capra si lapte.
Ingrediente:
- un kg vinete
- un litru de lapte
- o rămurică de cimbru proaspăt
- 3 linguriţe de pătrunjel verde (tocat)
- o linguriţă de mărar (tocat)
- sare
- piper
- o linguriţă de oţet de vin
facultativ:
- 250 g brânză de capră
- două căni cu lapte
Mod de preparare:
Se curăţă vinetele şi se taie în sferturi, apoi, la foc mic, se fierb în apă sau, dacă este permis, în lapte, în care s-a pus rămurica de cimbru. Cînd s-au înmuiat bine, se scot din oală, se pun la scurs într-o strecurătoare, apoi se toacă mărunt cu satârul sau se trec prin blender.
Dacă e dezlegare, se amestecă şi cu brânza de capră (mărunţită înainte cu o furculiţă). Se adaugă mărarul, pătrunjelul, sarea, piperul şi oţetul, după gust.
Poftă bună!