Reteta zilei: File de porc cu cas si legume

Printeaza

O reteta delicioasa de File de porc cu cas si legume din: file de porc, cas, smantana, unt, ceapa verde, rinichi, marar, sare si piper.

File de porc cu cas si legume

Ingrediente:

  • 600 gr file de porc
  • 100 gr caş proaspăt
  • 100 gr smântână
  • 50 gr unt
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 legătură de ridichi
  • 4 fire de mărar
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper

 

Mod de preparare:

Ceapa verde se curăţă, se spală şi se taie în inele subţiri, apoi se pune la călit în jumătate din cantitatea de unt, se adaugă caşul tă­iat cubuleţe şi smântână, după care se fierbe totul pe foc mic circa 5 minute.

File_de_porc_cu_cas_si_legume_02

Fileul de porc se spală, se şterge bine de apă, se taie în 4 felii mai groase, apoi fiecare felie se despică mai mult de jumătate, imitând aripile unui fluture.

File_de_porc_cu_cas_si_legume_03

Carnea se condimen­tează cu sare şi piper, apoi se pune la prăjit în restul de unt, aproximativ 4 minute pe fiecare parte, folosind câte o scobitoare pentru a nu se deschide prea mult.

File_de_porc_cu_cas_si_legume_04

Ridichiile se toacă mă­runt, se amestecă cu sosul de brânză şi se condimen­tează cu sare şi piper. Carnea se aşează pe farfurii, deasupra se toarnă sosul şi se ornează cu felii de ridichi şi frunze de mărar.

File de porc cu cas si legume

File_de_porc_cu_cas_si_legume

Poftă bună!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.