Varză umplută
PrinteazaO reteta foarte simpla de varza umpluta cu carne tocata, slanina, ceapa, usturoi, oua, ulei, morcov, ardei gras, cimbru, sare si supa de oase.
- 1 varza marunta
- 500 g carne tocata
- 200 g slanina
- 3 cepe
- 6 catei de usturoi
- 2 oua
- ulei
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- cimbru
- sare
- 600 ml supa de oase
Mod de preparare:
Căleşte ceapa împreună cu morcovul şi ardeiul tăiat mărunt. Adaugă carnea tocată şi slănina tăiată cubuleţe şi lasă să se înăbuşe bine. Dacă e cazul, mai adaugă puţină apă.
După ce s-a răcit, pune ouăle bătute, usturoiul zdrobit şi puţin cimbru. Condimentează cu sare după gust. Crestează puţin căpăţâna de varză la cotor. Scoate cu grijă miezul, iar golul rămas umple-l cu amestecul de carne.
Aşază varza umplută într-o cratiţă şi toarnă supă de oase puţin mai sus de jumătate. Lasă la cuptor aproximativ o oră. Din când în când, stropeşte-o cu supa din cratiţă. Serveşte-o cât este caldă, simplă sau alături de orez fiert.
Poftă bună!