Reteta zilei: Paste cu ardei si sos

Printeaza

Paste cu ardei si sos din: ardei gras, usturoi, capere, stafide, mustar, lamaie, miere, coriandru, paste, sare, piper, parmezan.

 

Ingrediente: 

  • 3 ardei grasi (rosu, verde, portocaliu)
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 2 linguri capere
  • 2 linguri stafide
  • 1 lingurita mustar
  • sucul si coaja de la o lamaie
  • 1 lingurita miere
  • 2 linguri coriandru tocat
  • 225gr paste
  • sare si piper
  • parmezan ras, pentru servire

 

Mod de preparare:

Taiati ardeii in jumatati, scoateti semintele, apoi adaugati in apa clocotita si fierbeti 10-15 minute.

Scurgeti si clatiti cu apa rece, curatati pielea si taiatii fasii.

Intr-un bol adaugati usturoi, capere, stafide, mustar, suc de lamaie, coaja de lamaie, miere si coriandru. Asezonati cu sare si piper si amestecati bine.

 

Gatiti pastele al dente si scurgeti.

 

Adaugati pastele inapoi in oala in care le-ati fiert si adaugati ardeii taiati fasii, apoi sosul. Incalziti usor si amestecati sa se combine aromele.

Transferati intr-un bol de servire, presarati cu parmezan si serviti calde.

 

Paste cu ardei si sos

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Paste fara gluten cu masline

Paste fara gluten cu masline din: paste fara gluten, ulei, mozzarella, rosii, masline, anghinare. Ingrediente: 150 g paste fără gluten 2 linguri ulei de măsline 8 mini bile de mozzarella 100 g roşii deshidratate 3 linguri măsline negre 75 g inimi de anghinare o mână bună de rucola   Mod de preparare: Fierbe pastele în apă […]

Paste cu fructe de mare si usturoi

Paste cu fructe de mare si usturoi din: paste, ulei de masline, usturoi, creveti, scoici, midii, vin alb, sofran, lamaie, smantana, patrunjel, seminte de pin. Ingrediente:  200 g de paste 2 linguri ulei de măsline 3 căţei de usturoi, feliaţi subţire 100 g de creveţi, decorticaţi 100 g de scoici 300 g de midii, cu cochiliile […]

Salata de paste cu midii

Salata de paste cu midii din: spaghete, midii, ulei, hasme, vin, otet, sare, piper, curry, patrunjel. Ingrediente: 250 g spaghete, fierte al dente ziua anterioară 2 linguri de ulei de măsline 1 kg de midii 4 haşme mărunţite 20 cl de vin alb sec 1 legătură de pătrunjel cu frunza lată piper Pentru vinegretă : […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.