Paste cu fructe de mare si usturoi

Printeaza

Paste cu fructe de mare si usturoi din: paste, ulei de masline, usturoi, creveti, scoici, midii, vin alb, sofran, lamaie, smantana, patrunjel, seminte de pin.

Ingrediente: Paste cu fructe de mare si usturoi

  • 200 g de paste
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 3 căţei de usturoi, feliaţi subţire
  • 100 g de creveţi, decorticaţi
  • 100 g de scoici
  • 300 g de midii, cu cochiliile spălate
  • 150 ml de vin alb
  • 1 praf de şofran, amestecat cu 3 linguri de apă fierbinte
  • coaja rasă de la 1 lămâie, plus zeama de la 1/2 lămâie
  • 4 linguri de smântână pentru gătit
  • 1 legătură mică de pătrunjel, tocat
  • 2 linguri seminţe de pin, prăjite

 

Mod de preparare:

Dă în clocot o oală mare cu apă, sărată în prealabil şi pregăteşte un bol cu apă rece, să-l ai la îndemână. Taie o cruce mică pe fundul fiecărei roşii şi pune-le în apa fierbinte.

Scoate-le după 15 secunde cu o spumieră (lasă apa pe foc, pentru paste) şi pune-le în apa rece.

Laşă roşiile să se răcească timp de 30 de minute, apoi, cu ajutorul unui cuţitaş, decojeşte-le, pornind de la locul unde ai făcut crucea. Taie roşiile, în sferturi, apoi îndepărtează seminţele. Toacă-le mărunt, apoi pune-le deoparte.

Pune pastele în apa clocotită şi fierbe-le cu 2 minute mai puţin decât scrie pe ambalaj.

Incinge uleiul într-o tigaie mare şi căleşte usturoiul 2 minute, până începe să devină auriu, apoi împinge-l înspre marginile tigăii.

Dă focul mai mare şi adaugă creveţii şi scoicile, prăjeşte-le 1-2 minute, până când creveţii încep să devină roz, iar scoicile – aurii, apoi transferă-le pe o farfurie şi lasă-le deoparte.

Pune în tigaie midiile, vinul alb, şofranul şi adaugă sare şi piper. Acoperă-le cu un capac şi lasă-le să fiarbă înăbuşit 3 minute, până când midiile se deschid.

Adaugă în sos coaja rasă şi zeama de lămâie, precum şi smântână, gustă şi mai asezonează. Scurge pastele şi adaugă-le în tigaie, împreună cu creveţii, scoicile şi roşiile tocate.

Amestecă bine, apoi mai lasă mâncarea să fiarbă 2 minute sau până când pastele absorb o parte din sos şi sunt fierte. Presară pătrunjelul şi seminţele de pin şi amestecă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.