Ardei rustici in stil italian
PrinteazaArdei rustici in stil italian din: ardei, pesto, cepe, usturoi, rosii, masline, ulei de masline, busuioc.
- 6 ardei roşii, tăiaţi în jumătate, cu tot cu codiţă, curăţaţi de seminţe
- 145 g pesto
- 2 cepe roşii, mici, curăţate şi feliate
- 3 căţei de usturoi, tăiaţi în bucăţele
- 12 roşii prunişoare, galbene şi roşii, înjumătăţite
- 12 măsline negre sau verzi, fără sâmburi
- 2 linguri cu ulei de măsline
- câteva frunze de busuioc, pentru decor
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 190°C. Pune ardeii cu tăietura în sus, într-o tavă puţin adâncă. Pune în fiecare jumătate de ardei câte o lingură cu pesto, apoi pune ceapă, usturoi, roşii şi măsline.
Imprăştie ceapa rămasă în tavă. Stropeşte ardeii şi ceapa cu ulei.
Coace aproximativ 45 de minute, până când ardeii devin moi şi suculenţi.
Lasă-i să se răcească 10 minute, apoi presară frunze de busuioc şi serveşte-i cu ciabatta.
Pofta buna!