Retete de Revelion: Pateu de iepure
PrinteazaPateu de iepure din: organe de iepure, ceapa, morcov, telina, cartofi, dafin, piper, cuisoare, sare.
- toate organele de la un iepure se fierb cu:
- o ceapă
- un morcov
- o ţelină
- 2-3 cartofi
- 2-3 foi de dafin
- o linguriţă de piper boabe
- 2-3 cuişoare
- sare
Mod de preparare:
La sfârşit, când carnea eeste aproape moale, turnăm deasupra un pahar de vin roşu şi mai lăsăm să dea câteva clocote.
După ce s-a răcit, dăm carmea prin maşina de tocat de 2-3 ori. Amestecăm cu 250 g slănină tăiată bucăţele mici, 2 ouă întregi, sare şi piper, dacă nmai este nevoie.
Amestecăm bine această compoziţie, după ccare o aşezăm în forma dorită. Fierbem pateul în bain-Marie 2-3 ore.
La sfârşit îl putem pune câteva minute la cuptor. De abia a doua zi îl răstumăm pe platou.
Pofta buna!