Prajitura cu iaurt si nuci
PrinteazaPrajitura cu iaurt si nuci din: iaurt, oua, zahar, ulei, lamaie, faina, nuci, stafide, zahar, amoniac.
- 250 ml iaurt
- 2 ouă
- 1 pahar cu zahăr
- 1 ceaşcă de ulei
- o jumătate de lămâie
- 400 g făină
- nuci tocate
- 50 g stafide
- 3 linguri cu zahăr pudră
- o jumătate de linguriţă cu amoniac sau 1 praf de copt
Mod de preparare:
Puneţi iaurtul într-un castron, bateţi câteva minute cu telul, apoi puneţi gălbenuşurile pe rând, continuând operaţiunea.
Separat, frecaţi zahărul cu uleiul adăugat câte puţin, peste crema obţinută puneţi în ploaie faina cernută, amestecaţi bine şi omogenizaţi cele două compoziţii.
Ungeţi o tavă cu unt, tapetaţi-o cu faină şi turnaţi în ea compoziţia, după ce aţi parfumat-o cu coajă de lămâie şi aţi adăugat amoniacul (praful de copt) stins cu zeamă de lămâie.
Adăugaţi în compoziţie şi stafidele spălate şi câteva nuci tocate. Coaceţi la foc potrivit, lăsaţi să se răcească puţin în formă, apoi pudraţi cu zahăr farin şi scoateţi pe un platou.
Pofta buna!