Prajitura cu iaurt si nuci

Printeaza

Prajitura cu iaurt si nuci din: iaurt, oua, zahar, ulei, lamaie, faina, nuci, stafide, zahar, amoniac.

Ingrediente:Prajitura cu iaurt si nuci

  • 250 ml iaurt
  • 2 ouă
  • 1 pahar cu zahăr
  • 1 ceaşcă de ulei
  • o jumătate de lămâie
  • 400 g făină
  • nuci tocate
  • 50 g stafide
  • 3 linguri cu zahăr pudră
  • o jumătate de linguriţă cu amoniac sau 1 praf de copt

 

Mod de preparare:

Puneţi iaurtul într-un castron, bateţi câteva minute cu telul, apoi puneţi gălbe­nuşurile pe rând, continuând operaţiunea.

Separat, frecaţi zahărul cu uleiul adăugat câte puţin, peste crema obţinută puneţi în ploaie faina cernută, amestecaţi bine şi omogenizaţi cele două compoziţii.

Ungeţi o tavă cu unt, tapetaţi-o cu faină şi turnaţi în ea compoziţia, după ce aţi parfumat-o cu coajă de lămâie şi aţi adăugat amoniacul (praful de copt) stins cu zeamă de lămâie.

Adăugaţi în compoziţie şi stafidele spă­late şi câteva nuci tocate. Coaceţi la foc potrivit, lăsaţi să se răcească puţin în formă, apoi pudraţi cu zahăr farin şi scoateţi pe un platou.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.