Reteta zilei: Supa de ciuperci aromata cu cimbru

Printeaza

Supa de ciuperci aromata cu cimbru din: ciuperci uscate, ulei de masline, unt, praz, usturoi, ceapa, ciuperci, supa, cimbru uscat, smantana, sare, piper, ceapa verde, cimbru.

 

Ingrediente: 

  • 25 gr ciuperci uscate
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • 2 fire praz, tocat
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 2 cepe, tocate
  • 225 gr ciuperci
  • 1.2 l supa
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 150ml smantana
  • sare si piper
  • ceapa verde sau cimbru proaspat, pentru servire

 

Mod de preparare:

Puneti ciupercile uscate in apa si lasati deoparte 20-30 de minute sa se rehidrateze.

Scurgeti apoi si pastrati lichidul deoparte. Tocati ciupercile rehidratate.

supa_de_ciuperci_aromata_cu_cimbru
Intr-o tigaie, incalziti uleiul si untul. Adaugati ceapa, usturoiul si prazul si gatiti 5 minute, amestecand frecvent.

Tocati ciupercile proaspte si incorporati in tigaie impreuna cu cele rehidratate.

Gatiti 2-3 minute. Incorporati supa si aduceti la fierbere, apoi incorporati lichidul de la ciuperci, cimbrul uscat, sare si piper.

Dati focul la mic, acoperiti tigaia partial si gatiti 30 de minute, amestecand ocazional.

supa_de_ciuperci_aromata_cu_cimbru_02
Scoateti 1/4 din supa si legume si procesati in blender.

Incorporati inapoi si amestecati, adaugati smantana si omogenizati.

Asezonati cu sare si piper si arnisiti cu cimbru sau ceapa verde.

Serviti imediat.

supa_de_ciuperci_aromata_cu_cimbru_03

Supa de ciuperci aromata cu cimbru

supa_de_ciuperci_aromata_cu_cimbru_03

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.