Fondue de fructe
PrinteazaFondue de fructe din: nuci caju, lapte de migdale, curmale, cacao, fructe.
- o ceaşcă de nuci caju, crude sau hidratate
- o ceaşcă de lapte de migdale sau apă
- un sfert de ceaşca de curmale mărunţite
- o lingură de cacao, praf
- fructe proaspete, pentru a le înmuia în fondue
Mod de preparare:
Incepeţi prin a amesteca nucile caju cu o jumătate de ceaşca de lapte de migdale sau apă. Apoi adăuaati curmalele şi praful de cacao şi amestecati-le până se omogenizeaza.
Continuati sa le amestecaţi până obţineţi un sos gros, care se va prinde de fructe, adăugând treptat lichid puţin cate puţin, după nevoie.
Taiati in bucaţi cantităţi egale de fructe proaspete. Aranjati-le pe o farfurie, cu furculiţe pentru fondue sau scobitori înfipte in fiecare bucata.
Turnaţi sosul preparat într-un bol şi înmuiaţi bucăţile de fructe în sos. Dacă aveţi musafiri, puteţi oferi fiecărei persoane propriul vas cu sos.
Pofta buna!