Pui umplut cu ciuperci si sunca

Printeaza

Pui umplut cu ciuperci si sunca din: pui, ceapa, ciuperci, unt, chifle, patrunjel, carne de porc, sunca, lapte, sare, piper, nucsoara.

Ingrediente:

  • 1 pui
  • 1 ceapă
  • 300 g ciuperci
  • 100g unt
  • 4 chifle (200 g)
  • 1 mână de pătrunjel
  • 80 gcarne de porc
  • 100g şuncă
  • 2 ouă
  • 100 ml lapte
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • nucşoară proaspăt măcinata

 

Mod de preparare:

Puiul se dezgheaţă, se spală şi se usucă cu un prosop curat. Se sărea­ză bine.

Ceapa se curăţă şi se taie mărunt, ciupercile se spală şi se taie în pătrăţele.

Intr-o tigaie, se topesc 50 g de unt, se prăjeşte uşor ceapa, până devine aurie, se adaugă ciupercile şi se asezonează cu sare şi piper.

Se pune pe foc 10 minute, apoi se lasă la răcit.

Chiflele se taie cu­buleţe, se pun într-un castron şi se adaugă ciupercile prăjite, pătrun­jelul tăiat mărunt, carnea de porc tăiată, gălbenuşurile şi laptele. Se pun sare, piper şi nucşoară, după gust.

Sepa­rat, se bat albuşurile până se întăresc, iar spuma se în­corporează în amestecul cu care apoi se umple puiul, fixându-se cu scobitori.

Restul de unt se to­peşte într-o tigaie şi apoi se adaugă şunca, prăjindu-se până devine aurie.

Puiul umplut se aşază într-un vas termorezistent, se unge bine cu amestecul din tigaie şi se dă la cup­torul preîncălzit timp de 50 de minute sau până devine auriu, iar carnea – împunsă cu o furculiţă – este moale şi pătrunsă bine.

 

Pui umplut cu ciuperci si sunca

Pui umplut cu ciuperci si sunca

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.