Retete de post: mancare de castraveti acri
PrinteazaRetete de post: mancare de castraveti acri din: castraveti murati, ceapa, ulei, pasta de tomate, usturoi, marar, sare.
- 1 kg castraveţi muraţi în saramură
- 1 ceapă mare
- ulei
- 2 linguriţe pastă de tomate sau bulion
- 4-5 căţei de usturoi
- sare
- 1 legătură de mărar
- apă
Mod de preparare:
Se spală castraveţii, se curăţă de coajă (nu este obligatoriu) şi se taie în bucăţi potrivite (fie pe lung, fie în felii rotunde). Se pun într-o oală cu apă rece.
După ce au clocotit, se aruncă apa şi, în funcţie de cât sunt de săraţi, se mai fierb încă o dată. Ceapa, tocată mărunt (curăţată şi spălată în prealabil), se pune într-o cratiţă cu ulei, pe foc să se rumenească.
Se adaugă castraveţii, se amestecă bine, se pune şi se lasă să fiarbă la foc mic, înăbuşit. Când castraveţii s-au înmuiat se pătrund cu furculiţa, se adaugă bulionul, subţiat cu apă, usturoiul pisat şi mărarul, tocat.
Se bagă la cuptor, la foc mic şi se lasă până scade din lichid.
Pofta buna!