Reteta zilei: Pui cu cartofi noi pe pat de orez cu mazare
PrinteazaPui cu cartofi noi pe pat de orez cu mazare din: pulpe de pui, sare de mare, piper, ulei de masline, ceapa, cartofi noi, usturoi, vin alb, supa de pui, dafin, orez, mazare.
Ingrediente:
- 8 pulpe de pui dezosate
- sare de mare și piper negru
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 ceapa, feliata
- 2 cartofi noi rosii, cubulete
- 8 catei de usturoi, curățat
- 1/2 cana vin alb sec
- 1 cana supa de pui
- 1 frunza de dafin
- orez și mazăre, pentru servire
Mod de preparare:
Asezonati ambele părți ale pulpelor de pui cu sare și piper.
Într-o cratiță mare, incalziti ulei de măsline la foc mediu, se adauga carnea si gatiti 4-5 minute pe fiecare parte. Se adauga feliile de ceapa, bucățile de cartof și usturoi. Amestecati si gatiti 4 minute.
Se adauga vinul alb și se amestecă, gatiti 3 minute.
Incorporati supa de pui si foaia de dafin. Se așează capacul, se reduce focul la mic și se fierbe amestecul timp de 25 de minute.
Transferati carnea si legumele pe un platou. Aruncati foaia de dafin. Se fierbe sosul in tigaie aproximativ 4-5 minute pana se ingroasa.
Se serveste cu orez și mazăre fierte, stropit cu sos.
Pui cu cartofi noi pe pat de orez cu mazare
Pofta buna!