Cozonac cu rom si vanilie

Printeaza

Cozonac cu rom si vanilie din: nuca, faina, lapte, smantana, unt, ulei, oua, zahar, vanilie, esenta de rom, lamaie, drojdie sare.

Ingrediente:

  • 2 kg făină
  • 600 ml lapte
  • 200 g smântână
  • 100 g unt
  • 300 ml ulei
  • 8 gălbenuşuri
  • 500 g zahăr
  • 1 esenţă vanilie
  • 1 esenţă rom
  • coajă de lămâie
  • 2 pacheţele de drojdie
  • 1 linguriţă sare

 

Mod de preparare:

Pui toată făina într-un lighean, iar la mijloc faci maiaua: dizolvi drojdia în lapte şi amesteci cu jumătate din făină.

Când maiaua a crescut, adaugi celelalte ingrediente aşa: topeşti zahărul în puţin lapte, iar în gălbenuşuri pui toate aromele şi sare.

Adaugi smântână şi untul şi începi frământatul, turnând câte puţin ulei. Laşi circa o oră la crescut.

Pregăteşti umplutura aşa:

Baţi albuşurile cuzahăr (8 albuşuri şi 8-10 linguri cu zahăr), adaugi nuca măcinată, cacao, esenţă de vanilie, de rom, coajă de lămâie şi stafide înmuiate în rom.

Umpli cozonacii şi îi coci la foc moderat o oră. Dacă făina este de calitate, reuşita este sigură.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.