Minicheesecake cu nuci

Printeaza

Minicheesecake cu nuci din: nuci, biscuiti, unt, zahar, avocado, lamaie, branza, smantana.

 

Ingrediente:

  • 3/4 cană nuci măcinate
  • 1 cană biscuiţi graham
  • 80 g unt
  • 1 lingură zahar pudră

Pentru crema:

  • 2 avocado
  • 1/2 cană zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 1/2 lămâie
  • 200 g brânză cremoasă

Pentru sos:

  • 50 g zahăr
  • 100 g miez de nucă
  • 100 ml smântână

 

Mod de preparare:

Pentru a doza ingredientele, foloseşti o cană cu volumul de 250 ml.

Zdrobeşti biscuiţii şi îi amesteci într-un bol împreună cu nucile şi zahărul. Torni treptat untul topit şi omogenizezi.

Tapetezi cu folie de polietilenă 7 tăviţe şi repartizezi în mod egal compoziţia cu biscuiţi.

Presezi cu dosul lingurii, până obţii strat compact.

Mixezi în blender miezul de avocado cu zahărul, zeama de lămâie, zahărul vanilinat şi brânza.

Pui crema de avocado în tăviţe, peste blatul de biscuiţi. Păstrezi tava în frigider pentru 2-3 ore.

Inainte de servire, caramelizezi zahărul şi stingi cu smântână, după care laşi sosul să fiarbă un minut.

Iei vasul de pe foc şi pui nucile pe care, în prealabil, le-ai copt puţin în cuptor.

Scoţi porţiile din tavă trăgând de marginile foliei şi decorezi cu sosul şi nucile. Este un desert uşor şi rafinat.

 

Minicheesecake cu nuci

Minicheesecake_cu_nuci

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.