Tort cheesecake

Printeaza

Tort cheesecake din: pesmet, unt, zahar, scortisoara, gem, cremă de brânză, oua, lamaie, smantana.

Ingrediente:Tort cheesecake

Blatul:

  • 450 g pesmet
  • 150 g unt moale
  • 120 g zahăr
  • 10 g scorţişoară
  • 1 lingură gem

Crema:

  • 900 g cremă de brânză
  • 5 ouă
  • sucul şi răzătura de la 1 lămâie
  • 200 g zahăr

Topping:

  • 280 g smântână acră 20% grăsime
  • 70 g zahăr
  • 20 g suc de lămâie

 

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele pentru blat într-un bol şi se amestecă cu o spatulă; se toarnă într-o formă de tort (0 24 cm şi 5 cm înălţime), apoi se lasă la răcit în frigider 15 minute.

Pentru cremă, tot într-un bol, se amestecă toate ingredientele, iar când compoziţia este fluidă, se toarnă peste blat. Se coace o oră la 145°, după care se adaugă topping-ul şi se mai coace 10 minute la 155°.

Se decorează cu fructe de sezon.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.