Mere la cuptor cu caramel

Printeaza

Mere la cuptor cu caramel din: mere, curmale, nuci, zahar brun, unt, smantana.

Ingrediente:

  • 4 mere de mărime medie
  • 8-1 2 curmale uscate
  • 1 lingură cu nuci tăiate
  • 4 linguri cu zahăr brun
  • 4 linguri cu unt
  • smântână, opţional

 

Mod de preparare:

Spală si decojeşte merele. Scoate cotorul astfel încât mărul să rămână întreg. Pune-le într-o tavă pentru cuptor.

Umple fiecare măr cu 2-3 curmale, apoi adaugă o lingură de nuci.

Presară o lingură de zahăr brun peste fiecare măr şi pune deasupra o lingură de unt.

Dă tava la cuptor la 180°C, pentru 45-55 de minute, până devin moi. Serveşte în farfurii calde.

Pune sosul rămas din tava pentru cuptor într-o tigaie şi fierbe la foc mic timp de câteva minute, pentru a forma un sos.

Adaugă-l peste mere. Poţi pune deasupra puţină smântână, dacă doreşti.

 

Mere la cuptor cu caramel

Mere la cuptor cu caramel

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.