Chiftele cu zacusca

Printeaza

Chiftele cu zacusca din: carne tocata, ceapa, paine, patrunjel, sare, piper, vinete, ardei, ulei, bulion, foaie de dafin.

Ingrediente:

Pentru chiftele:

  • 400 g carne tocată
  • 1 ceapă
  • 1 felie de pâine
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper

Pentru zacuscă:

  • 2 vinete
  • 1 ceapă
  • 3-4 ardei graşi
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri de bulion
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Coci ardeii şi vinetele, le cureţi de coajă şi le laşi la scurs. Tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei până începe să-şi schimbe culoarea.

Adaugi vinetele şi ardeii tocaţi şi căleşti în continuare timp de 5-7 minute.

Adaugi bulionul, foaia de dafin, sare şi piper, după preferinţe şi îi mai căleşti în continuare timp de 4-5 minute, apoi îi iei de pe foc.

Intre timp, prepari chiftelele, amestecând carnea tocată cu ceapa tăiată mărunt, felia de pâine înmuiată în apă şi stoarsă, pătrunjelul tocat fin, sare şi piper după gust.

Din compoziţia obişnuită modelezi chiftele rotunde, pe care le prăjeşti în ulei bine încins, pe toate părţile.

Serveşti chiftelele garnisite cu zacuscă.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Andreea Mironici

    Au fost bune, ca ma bate gandul sa fac si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.