Bors taranesc din carne de miel si verdeata
PrinteazaBors taranesc din carne de miel si verdeata din: carne de miel, bors, ceapa, orez, marar, leustean, patrunjel, sare, galbenus, smantana.
- 1,5 kg carne de miel
- 1 l de borş
- 2 l apă
- 5 fire ceapă verde
- 30 g orez
- mărar verde
- leuştean proaspăt
- pătrunjel
- sare
- 2 gălbenuşuri
- 1 lingură smântână
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţi egale, spălaţi-le şi puneţi-le la fiert.
Luaţi foarte bine spuma, apoi puneţi ceapa tocată mărunt şi orezul. Când constataţi că este pătrunsă carnea, adăugaţi verdeţurile şi borşul care a fost fiert separat. Potriviţi de sare după gust.
Dregeţi borşul de miel cu gălbenuşurile combinate cu smântână si apoi puneţi leuştean verde.
Pofta buna!