Rosii umplute cu sunca

Printeaza

Rosii umplute cu sunca din: rosii, cuscus, ulei, vin, sunca, ardei, ceapa, usturoi, salata verde, sare, piper, patrunjel, costita, kaizer.

Ingrediente:Rosii umplute cu sunca

  • 8 roşii
  • 150 g cuşcuş
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 150 ml vin alb
  • 350 g şuncă
  • 250 g roşii cherry
  • doi ardei capia
  • două cepe
  • 3 căţei de usturoi
  • salată verde
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • costiţă afumată
  • kaizer

 

Mod de preparare:

Roşiile se spală, li se taie un căpăcel şi se golesc de miez cu un cuţit. Se presară sare şi se aşază cu gura în jos pe un grătar. Usturoiul şi cepele se curăţă de foi şi se toacă mărunt, iar ardeii capia se toacă în cubuleţe.

Şunca se taie în cubuleţe şi se prăjeşte într-o tigaie fără ulei. Roşiile cherry se spală, se taie înjumătăţi şi se călesc timp de cinci minute în uleiul de măsline încins. Se adaugă cepele şi usturoiul, cubuleţele de ardei şi vinul alb. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă timp de zece minute.

Cuşcuşul se opăreşte cu puţină apă fiartă, se adaugă roşiile călite, sarea, piperul şi pătrunjelul tocat. Roşiile scurse de suc se umplu cu amestecul de şuncă şi cuşcuş şi se servesc alături de salată verde. Şunca se poate înlocui cu felii de kaizer sau costiţă afu­mată.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.