Salata de cartofi cu verdeata si sunca afumata
PrinteazaSalata de cartofi cu verdeata si sunca afumata din: cartofi rosii, sare, sunca afumata, merisoare, alune, patrunjel, frunze de menta, suc de lamaie, otet de mere, mustar cu boabe, ulei, piper, zahar.
- 800 g cartofi rosii
- sare
- 350 g sunca afumata (taiate in felii groase)
- 80 g merisoare uscate
- 50 g alune decojite
- 2 legaturi patrunjel
- 1 mana frunze de menta
- 1 lingura suc de lamaie
- 2 linguri otet de mere
- 1-2 lingurite mustar cu boabe
- 4 linguri ulei
- piper
- zahar
Mod de preparare:
Se spala cartofii si se fierb in apa cu sare cca 20 min. Se taie cuburi şunca afumată. Se toacă merişoarele şi alunele. Se curăţă verdeaţa şi se toacă. Se prepară un dressing, amestecând sucul de lămâie cu oţet, 1-2 linguri apă rece, muştar, ulei şi verdeaţă.
Se condimentează cu sare, piper şi zahăr, după gust. Se scurg cartofii, se lasă să se răcească puţin, se decojesc şi se taie bucăţi.
Se amestecă apoi împreună cu dressingul, şunca, merişoarele şi alunele. Se lasă să se marineze aproximativ 20 min. Se ornează cu verdeaţă, după inspiraţie.
Salata de cartofi cu verdeata si sunca afumata
Pofta buna!