Retete de post: Placinta cu spanac
PrinteazaPlacinta cu spanac
- 1 kg faina
- 50 g drojdie
- 1 cească ulei
- sare
- apa calda
- zahar
Ingrediente umplutură:
- 1 kg spanac (congelat sau din conservă)
- 2 cepe
- 1 legătură mărar
- 1 lingură amidon sau făină
- ulei
- sare
- piper
- 1/2 pachet margarina
Mod de preparare:
Dizolvi drojdia într-o ceaşcă de apă caldă cu 1 lingură de făină şi puţin zahăr şi o laşi să crească 10 minute. Cerni făina într-un lighean, torni apoi maiaua crescută, uleiul, pui un praf de sare, apă caldă şi amesteci până obţii un aluat puţin mai tare decât cel de pâine.
Il acoperi cu un ştergar curat şi-l laşi la crescut până îşi dublează volumul. Intre timp, pregăteşti umplutura: scurgi bine spanacul din conservă sau decongelat. Cureţi ceapa, o toci mărunt, o pui la călit în ulei încins şi când s-a aurit adaugi spanacul.
Dizolvi apoi într-o cană cu apă rece amidonul sau făina, o adaugi peste spanac şi amesteci repede ca să nu se formeze cocoloaş. Potriveşti de sare şi piper şi laşi să fiarbă la foc mic timp de 10 minute.
Speli şi toci fin mărarul şi când spanacul e gata îl presari deasupra şi dai cratiţa deoparte să se t răcească. Impărţi apoi aluatul în 4-5 bucăţi din care întinzi foi subţiri, o ungi pe fiecare cu ulei, pui o parte din spanac si rulezi cu grijă.
Aşezi 2 sau 3 rulade într-o tavă unsă cu ulei, la distanţă una de alta, pui pe fiecare bucăţele de margarină şi dai plăcinta la cuptor pentru 35 de minute, la foc potrivit. Ruladele rămase le aşezi într-o altă tavă unsă cu ulei şi le ţii la loc cald până se coc celelalte. Când plăcinta e gata o laşi să se răcească, apoi o tai felii.
Plăcintă cu spanac
Poftă bună!
Incoming search terms:
- placinta cu spanac de post
- tarta cu spanac de post
- placinta de spanac de post
- placinte de post
- placinte cu spanac de post