Reteta piept de curcan umplut
PrinteazaReteta piept de curcan umplut
- 2 piepturi de curcan, 600 g
- 600 g spanac (de la congelator)
- 200 g brânză de oaie
- sare
- piper
- 4 linguri ulei
- 5-6 roşii (de la borcan)
- 1 lingură busuioc uscat mărunţit
Mod de preparare:
Decongelezi spanacul, îl mai opăreşti o dată, apoi îl scurgi şi-l tai mărunt. In timp ce se decongelează spanacul, tai brânza cubuleţe, o amesteci cu spanacul si potriveşti de sare şi piper. Speli carnea, depărtezi pielea, astfel încât să se formeze un buzunar în care pui cu lingura compoziţia cu spanac şi brânză.
Procedezi astfel şi cu celălalt piept de curcan, apoi le ungi cu câte 2 linguri de ulei şi le aşezi într-o tavă în care ai pus puţin ulei şi apă. Dai la cuptor pentru 40-45 de minute, la foc potrivit.
Tai roşiile cubuleţe, le căleşti într-o lingură de ulei timp de 10 minute, apoi potriveşti de sare, piper şi busuioc. După ce s-a rumenit carnea, o scoţi pe un platou si o aduci la masă cu sosul alături.
Poftă bună!
N-am mai mancat demult piept de curcan. O sa incerc reteta voastra.