Cum se prepara Tortul de morcovi

Printeaza

Tort de morcovi din: morcovi, suc de lamaie, oua, zahar, faina, praf de copt, scortisoara, suc de portocala, coaja de portocala, migdale, lapte, budinca de vanilie, zahar pudra, faina, unt, dulceata de caise, martipan si oua de ciocolata.

Cum se prepara Tortul de morcovi

Tort de morcovi

 

Ingrediente:

blat:

  • 500 g morcovi
  • 1/2 lingura suc de lamaie
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 1 lingura apa fierbinte
  • 130 g faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 1 praf de scortisoara macinata
  • sucul de la 1/2 portocala
  • coaja rasa de la 1/2 portocala
  • 200 g migdale macinate

crema:

  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri praf de budinca de vanilie
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingura faina
  • 200 g unt moale

ornat:

  • 60 g dulceata de caise
  • 250 g martipan
  • zahar pudra
  • oua de ciocolata

 

Mod de preparare:

Se prepara blatul:  Se curăţă morcovii, se rad şi se amestecă împreună cu jumătate din cantitatea de suc de lămâie. Se storc apoi. Se bat gălbenu­şurile cu jumătate din cantitatea de zahăr şi cu apă fierbinte. Albuşurile se bat cu restul de suc de lămâie; se înglobează treptat restul de zahăr şi se bate bine.

Cum se prepara Tortul de morcovi

Apoi se încorporează în compoziţia de gălbenuşuri. Se adaugă făina amestecată cu praf de copt şi scorţi­şoară şi se omogenizează. în final, se încorpo­rează sucul şi coaja rasă de portocală, migda­lele, scorţişoara şi morcovii raşi. Se încinge cuptorul la 170 °C. Se unge forma de tort şi – se coace compoziţia timp de cca 40 min.

Cum se prepara Tortul de morcovi

Se prepara crema:  Se amestecă praful de budincă împreună cu zahărul şi făina şi se dizolvă în 200 ml lapte. Restul de lapte se pune la fiert; se adaugă compoziţia de budincă şi se lasă să mai clo­cotească 2 min. Se lasă să se răcească şi se înglobează treptat untul, cu telul (d). Se dă crema la frigider.

Cum se prepara Tortul de morcovi

Se asambleaza: Se taie blatul pe 3 niveluri: blatul de jos şi cel din mijloc se ung cu cremă şi se supra­pun. Deasupra se aşază al treilea blat. Suprafaţa şi marginea tortului se ung cu un strat subţire de dulceaţă; tortul se dă la frigi­der peste noapte.

Cum se prepara Tortul de morcovi

Se decoreaza: Pe planşeta pudrată cu zahăr se întinde o foaie de marţipan, care se aplică pe tort şi se netezeşte. Se aplică şi pe margini şi se decupează resturile. Se întinde încă o foaie, sub forma unei benzi cu 1 cm mai lată decât înălţimea tortuui. Marginea tortului se unge cu apă rece şi se aplică banda de marţipan.

Cum se prepara Tortul de morcovi

Se pliază spre exterior partea de sus şi se dă tortul la frigider. Inainte de servire, se pu­drează cu zahăr şi se decorează cu ouă de ciocolată.

Tort de morcovi

Cum se prepara Tortul de morcovi

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nina Apostoleanu

    A iesit bun tortul?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.