Tocanita mediteraneeana
PrinteazaTocanita mediteraneeana din: carne de pui, ulei de masline, ceapa, usturoi, morcovi, fenicul, ardei gras, rosii, supa strecurata de legume, vin alb, zeama de lamaie, rozmarin, oregano, sare si piper.
- 800 g carne de pui
- 2 linguri ulei de masline
- 6 cepe mici
- 2 catei de usturoi
- 2 morcovi
- 1 bulb fenicul
- 1 ardei gras rosu
- 3 rosii bine coapte
- 300 ml supa strecurata de legume
- 50 ml vin alb sec
- 2 linguri zeama de lamaie
- rozmarin proaspat
- oregano
- sare
- piper
Mod de preparare:
Porţionezi carnea de pui şi o rumeneşti în ulei bine încins, pe ambele părţi, apoi o scoţi deoparte din grăsime, în locul ei, căleşti ceapa curăţată (o laşi întreagă), morcovii tăiaţi felii groase, ardeiul tăiat fâşii şi bulbul de fenicul tăiat felii pe lungime. Adaugi puţină supă şi laşi până se înmoaie.
Când legumele s-au înmuiat, adaugi carnea, roşiile tăiate în patru, condimentezi, după gust, cu sare, pipei, rozmarin, oregano şi usturoi.
Adaugi restul de supă şi vinul, apoi introduci cratiţa la cuptor pentru circa 30-40 de minute. Când este aproape gata, adaugi zeama de lămâie.
O serveşti caldă, garnisită cu frunzuliţe de rozmarin proaspat.
Tocanita mediteraneeana
Pofta buna!