Tocanita mediteraneeana

Printeaza

Tocanita mediteraneeana din: carne de pui, ulei de masline, ceapa, usturoi, morcovi, fenicul, ardei gras, rosii, supa strecurata de legume, vin alb, zeama de lamaie, rozmarin, oregano, sare si piper.

Ingrediente:Tocanita_mediteraneeana

  • 800 g carne de pui
  • 2 linguri ulei de masline
  • 6 cepe mici
  • 2 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 bulb fenicul
  • 1 ardei gras rosu
  • 3 rosii bine coapte
  • 300 ml supa strecurata de legume
  • 50 ml vin alb sec
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • rozmarin proaspat
  • oregano
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Porţionezi carnea de pui şi o rumeneşti în ulei bine în­cins, pe ambele părţi, apoi o scoţi deoparte din grăsime, în locul ei, căleşti cea­pa curăţată (o laşi întreagă), morcovii tăiaţi felii groase, ardeiul tăiat fâşii şi bulbul de fenicul tăiat felii pe lungime. Adaugi puţină supă şi laşi până se înmoaie.

Când legumele s-au înmuiat, adaugi carnea, roşiile tăiate în patru, condi­mentezi, după gust, cu sare, pipei, rozmarin, oregano şi usturoi.

Adaugi restul de su­pă şi vinul, apoi introduci cratiţa la cuptor pentru circa 30-40 de minute. Când este aproape gata, adaugi zea­ma de lămâie.

O serveşti cal­dă, garnisită cu frunzuliţe de rozmarin proaspat.

Tocanita mediteraneeana

Tocanita_mediteraneeana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.