Vrabioara (rostbif) la cuptor
PrinteazaVrabioara (rostbif) la cuptor
- 2 kg vrăbioare
- 2 linguri untură
- sare
- piper
Mod de preparare:
Alegem un rostbif de 2 kg. Cu un cuţit desfacem oasele late şi vertebrele. Punem bucata de carne pe un fund şi curăţăm vinele, fără să-i stricăm forma. Presărăm sare şi piper. Punem într-o tavă şi ungem friptura cu untură pe toate părţile. Dăm la cuptor la un foc iute. întoarcem odată, cel mult de două ori. In 15-20 minute friptura este gata. O scoatem din cuptor şi o lăsăm să se odihnească.
Curăţăm cu o linguriţă grăsimea de pe sosul din tavă.
Tăiem vrăbioara în felii subţiri, cate două de persoană (restul se lasă întreg). Tăiem în tavă ca să nu se piardă sucul cărnii. Aşezăm feliile pe o farfurie fierbinte, iar sosul din tavă îl turnăm deasupra. Vrăbioara se serveşte foarte fierbinte, cu cartofi prăjiţi şi cu salată verde sau iarna cu murături.
Friptura trebuie să fie în sînge. Cand o tăiem să nu aibă la mijloc culoare palidă, ci roşcată.
Pofta buna!