Vrabioara (rostbif) la cuptor

Printeaza

Vrabioara (rostbif) la cuptor 

Ingrediente:Vrabioara (rostbif) la cuptor

  • 2 kg vrăbioare
  • 2 linguri untură
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Alegem un rostbif de 2 kg. Cu un cu­ţit desfacem oasele late şi vertebrele. Pu­nem bucata de carne pe un fund şi cu­răţăm vinele, fără să-i stricăm forma. Presărăm sare şi piper. Punem într-o tavă şi ungem friptura cu untură pe toate părţile. Dăm la cuptor la un foc iute. întoarcem odată, cel mult de două ori. In 15-20 minute friptura este gata. O scoatem din cuptor şi o lăsăm să se odih­nească.

Curăţăm cu o linguriţă grăsimea de pe sosul din tavă.

Tăiem vrăbioara în felii subţiri, cate două de persoană (restul se lasă întreg). Tăiem în tavă ca să nu se piardă sucul cărnii. Aşezăm feliile pe o farfurie fier­binte, iar sosul din tavă îl turnăm dea­supra. Vrăbioara se serveşte foarte fier­binte, cu cartofi prăjiţi şi cu salată verde sau iarna cu murături.

Friptura trebuie să fie în sînge. Cand o tăiem să nu aibă la mijloc culoare pa­lidă, ci roşcată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.