Vrabioara de vitel cu ciuperci

Printeaza

Vrabioara de vitel cu ciuperci din: vrabioara de vitel, unt, ciuperci, ulei, cimbru, boia, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Vrabioara_de_vitel_cu_ciuperci

  • 800 g vrabioara de vitel
  • 100 g unt
  • 12 ciuperci mari proaspete
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat
  • 1 lingurita rasa boia de ardei dulce
  • 3-4 fire patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curatati vrabioara de pielite si tendoane, spalati-o, curgeti-o de de apă şi ştergeţi-o cu un şervet de bucătărie.

Tăiaţi carnea în felii de circa 2cm grosime şi presăraţi-o cu piper, boia de ardei şi cimbru. Topiţi într-o tigaie 50g unt şi puneţi feliile de vrăbioară la prăjit.

Prăjiţi-le la foc mare, câte 2 minute pe fiecare parte, apoi scoateţi- le pe o farfurie, puneţi pe fiecare bucată de carne câte un cubuleţ de unt şi păstraţi-le acoperite la cald.

Puneţi în tigaie, peste gra- simea rămasă de la prăjitul cărnii, uleiul şi adăugaţi ciupercile fără picioruş dar întregi.

Prăjiţi-le înăbuşit, la foc potrivit până când se rumenesc frumos pe toate părţile.

Serviţi vrăbioara de viţel caldă cu garnitură de ciuperci, totul stropit cu sosul din tigaie şi presărat cu pătrunjel tocat mărunt.

Vrabioara de vitel cu ciuperci

Vrabioara_de_vitel_cu_ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.