Vin racoritor de macese

Printeaza

Vin racoritor de macese din: măceşe, zahăr, apă.

Vin_racoritor_de_macese

Ingrediente:

  • 2 kg măceşe
  • 2 kg zahăr
  • 5 l apă

 

 

 

 

 

Mod de preparare:

Se aleg măceşele coapte, după ce au fost lovite de brumă. Se curăţă, se spală, se pun într-un borcan, iar peste ele se toarnă un sirop călduţ făcut dinainte.

Se acoperă borcanul cu un capac şi se lasă să fermenteze.

Fermentaţia durează circa 30 de zile. După ce a încetat fermenta­ţia, vinul se strecoară într-o damigeană care se astupă ermetic cu un dop şi se dă la rece.

După ce pe fundul damigenei s-a depus drojdia, cu ajutorul unui furtun se trage vinul în sticle, cu atenţie, ca să nu se tulbure.

Sticlele se astupă cu dopuri opărite şi se ţin într-o încăpere răcoroasă. Cu cât stă mai mult, cu atât vinul este mai bun.

Peste măceşele care au mai rămas după strecurare se adaugă un sirop călduţ făcut din 2 kg zahăr şi 5 l de apă.

Se lasă la fermentat, iar în continuare se procedează ca mai înainte. Se va obţine un vin de bună calitate.

Vin racoritor de macese

Vin_racoritor_de_macese

 

Savurati!

 

 


poate iti place si:

Vin de visine

Vin de visine

Vin de visine din: apă, zahar, suc de visine din fructe mari, bine coapte şi zemoase. Ingrediente: 2 l apă 1 kg zahăr 1 l suc de vişine din fructe mari, bine coapte şi zemoase       Mod de preparare: Fructeje spălate le cureţi de codiţe şi de sâmburi. Le pui într-un tifon şi storci […]

Vin de capsuni

Vin de capsuni din: căpşuni, zahar, apa. Ingrediente: 2,5 kg căpşuni (cât să rezulte aproape 1 l de suc) 1 kg zahăr 1,8-2 l apă       Mod de preparare: Presezi căpşunile uşor, într-o sită pentru spălat fruc­te, pusă deasupra unei oale în care să se scurgă sucul. Strecori apoi sucul printr-un tifon pus în […]

 

 

Savurati!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.