Tort cu crema de cocos, ciocolata si vanilie

Printeaza

Tort cu crema de cocos, ciocolata si vanilie din: oua, zahăr, făină şi nucă de cocos, ulei, lamaie, unt topit, zahăr pudră, zahăr vanilinat, frişcă bătută, ciocolată de menaj, nucă, esenţă de vanilie.

 

Tort_cu_crema_de_cocos_ciocolata_si_vanilie

Ingrediente pentru blatul 1:

  •  5 ouă
  • câte 5 linguri zahăr, făină şi nucă de cocos
  • 1 lingură ulei

Ingrediente pentru blatul 2:

  • 5 ouă
  • câte 5 linguri zahăr şi făină
  • 1 lingură ulei
  • 1 lămâie

Ingrediente pentru blatul 3:

  • 5 ouă
  •  câte 5 linguri zahăr, făină şi nucă prăjită măcinată
  • 1 lingură ulei sau unt topit

Ingrediente pentru cremele 1 şi 2:

  •  5 ouă
  •  7 linguri zahăr pudră
  •  4 plicuri zahăr vanilinat
  • 300 g frişcă bătută
  • 3 linguri nucă de cocos
  • 100 g ciocolată de menaj rasă

Ingrediente pentru crema 3:

  • 1/4 kg nucă prăjită şi măcinată
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 200 g unt

Ingrediente pentru glazură:

  • 150 g ciocolată neagră sau de menaj

Mod de preparare:

Pentru blatul 1, baţi albuşurile spumă cu zahă­rul. în spuma obţinută, adaugi treptat gălbenuşu­rile, făina, cocosul şi, la sfârşit, uleiul, amestecând de jos în sus.

Torni compoziţia într-o tavă de 20×30 cm tapetată cu hârtie de copt şi o coci la foc mediu, 1/2 oră, în cuptorul preîncălzit.

Pro­cedezi la fel şi pentru hia­turile 2 şi 3.

Pentru cremele 1 şi 2, mixezi ouăle pe baie de aburi, cu zahărul şi zahă­rul vanilinat, până se îngroaşă.

Când s-a răcit, încorporezi frişca bătută, împărţi crema în 2.

Amesteci o parte cu nucă de cocos şi o parte cu ciocolată de menaj.

Pentru crema 3, freci spumă untul şi încorporezi celelalte ingrediente.

Pe blatul 1 întinzi crema 3, peste care pui uniform crema 1.

Suprapui blatul 2 pe care îl ungi cu crema 3, apoi acoperi cu blatul 3.

Deasupra faci o glazură din ciocolată topită la bain-marie.

Tort cu crema de cocos, ciocolata si vanilie

Tort_cu_crema_de_cocos_ciocolata_si_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.