Tort de clatite cu migdale si ciocolata

Printeaza

Tort de clatite cu migdale si ciocolata din: clatite, frisca, ciocolata alba, unt, zahar pudra, migdale.

Ingrediente:Tort de clatite cu migdale si ciocolata

  • 30 clatite
  • 500 ml frisca lichida

pentru glazura exterioara:

  • 300 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 125 g unt
  • 250 g zahar pudra

pentru decor:

  • migdale feliate

 

Mod de preparare:

Se pregătesc 30 de clătite după reteta proprie si, pe măsură ce se coc, se aşază pe mai multe farfurii care să ajute la răcire.

Se bate frişca pentru umplutură si apoi se asază cu clătitele în straturi pe tava de servit.

Se pun clătitele cu friscă la rece si se pregăteşte glazura pentru care peste ciocolata ruptă bucăţi se pune frişca fiartă.

Se amestecă pentru a dizolva ciocolata.

Untul se mixează cu zahăru^si apoi se pune peste cio­colata cu friscă.

Se mixează o tura-două si apoi se toarnă peste tortul de clătite şi se presară migdalele feliate. Se dă la rece pentru 4 ore.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Tort de clatite cu cocos

Tort de clatite cu cocos din: oua, seminte de in, sare de mare, prafde copt, migdale, lapte de cocos, ulei de cocos, vanilie, scortisoara. Ingrediente: 3 ouă 1 lingurita de seminte de in ½ linguriță sare de mare ½ linguriță praf de copt 3 cesti migdale 1 cutie lapte de cocos 2 linguri ulei de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.