Tocanita cu piper
PrinteazaO reteta delicioasa de tocanita cu piper din: carne slaba de vita, ceapa, slanina, ardei gras, rosie, piper si vin.
- 600 g carne slaba de vita
- 1 ceapa mare
- 150 g slanina afumata
- 1 ardei gras
- 1 rosie
- piper macinat
- 100 ml vin
Mod de preparare:
Tai carnea şi slănina în fâşii subţiri. Prăjeşti slănina, o scoţi din untură, căleşti ceapa tăiată mărunt, pui carnea, puţină apă şi piper după gust.
In timp ce fierbe, adaugi roşia decojită şi tăiată cuburi, ardeiul curăţat de cotor şi de seminţe, tocat mărunt.
Poţi adăuga şi puţin vin. Inăbuşi până se înmoaie carnea şi scade zeama, apoi adaugi bucăţile de slănină prăjită.
Prăjeşti împreună câteva minute, apoi stingi totul cu apă şi mai fierbi carnea şi slăninuţa încă 10 minute. Serveşti tocăniţa cu garnitură de orez, macaroane sau tăiţei fierţi.
Tocanita cu piper
Pofta buna!