Tocaniţă de urzici

Printeaza

Tocaniţă de urzici 

Alegi urzi­cile, le speli bine, le pui la fiert cu un pic de sare. Când sunt fierte, le scurgi de apă şi le treci printr-un jet de apă rece. Le laşi să se scurgă şi le toci mărunt.

Intr-o tigaie faci un rântaş din ulei şi 3 linguri de făină şi-l laşi pe foc numai până se rumeneşte puţin făina, într-o cratiţă pui ulei, adaugi urzicile şi apoi rântaşul.

Adaugi lapte cât să se formeze o pastă. Laşi să fiarbă cam 15 minute. Cureţi o căpăţână de usturoi, iar căţeii tăiaţi felioare îi vei pune când tocăniţa este aproape gata.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • tocanita urzici

1 comentariu

  1. Imi place tocanita de urzici.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.