Tocanita cu ciuperci, ardei gras si usturoi

Printeaza

Tocanita cu ciuperci, ardei gras si usturoi din: ardei gras, gogosari, ceapa, usturoi, ulei, ciuperci, rosii decojite, supa de legume, patrunjel, marar, sare, piper.

Ingrediente:Tocanita_cu_ciuperci_ardei_gras_si_usturoi

  • 250 g ardei gras
  • 2 gogoşari
  • 250 g ceapă
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 3-4 linguri ulei
  • 400 g ciuperci
  • 400 g roşii decojite în suc de roşii
  •  supă de legume
  • 1 legatura pătrunjel
  • 1 legatura mărar
  •  sare
  •  piper

 

Mod de preparare:

Se toacă ceapa mărunt şi se pune într-o tigaie încinsă cu ulei. Se pune o jumătate de linguriţă cu sare şi se amestecă până se căleşte puţin. Se adaugă usturoiul tocat mărunt şi ciupercile curăţate şi tăiate felii. Se mai lasă să se călească puţin, apoi se stinge cu jumătate cană de supă de legume şi se lasă să fiarbă înăbuşit, 20-25 minute.

Între timp, ardeii graşi, roşiile şi gogoşarii se taie cubuleţe, iar verdeaţa se spală, se curăţă şi se toacă mărunt.

Se adaugă mai întâi ardeii şi gogoşarii, apoi roşiile şi jumătate din verdeaţa tocată mărunt. Se amestecă şi se fierbe înăbuşit până scade sosul şi sunt bine fierte şi ciupercile. Se potriveşte la gust cu sare, piper şi verdeaţă şi se serveşte cu mămăliguţă.

Tocanita cu ciuperci, ardei gras si usturoi

Tocanita_cu_ciuperci_ardei_gras_si_usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.