Tocana razeseasca

Printeaza

O reteta de tocana cu carne de vitel, inima, untura, vin dulce, smantana, bulion de rosii, pasta de arde, ciuperci murate, afumatura, ficat, ceapa, unt, supa de oase si sare dupa gust.

Ingrediente:Tocana razeseasca

  • 500 g carne de viţel
  • 200 g inimă
  • două linguri de untură
  • o ceaşcă de vin dulce
  • o ceaşcă de smântână
  • un pahar bulion de roşii sau 500g de roşii
  • două linguri pastă de ardei sau doi ardei graşi
  • o farfurie de ciuperci murate
  • puţină verdeaţă pătrunjel sau ţelină
  • 300 g de afumătură (cârnaţi sau şuncă)
  • 200 g de ficat
  • 3 cepe
  • o lingură de unt
  • o ceaşcă supă de oase
  • sare după gust

 

Mod de preparare:

Ceapa se stinge cu supă de oase, apoi se adaugă carnea, inima şi afumătura, să undească înăbuşit o jumătate de oră. Se pune ficatul la treabă, ciupercile, o ceaşcă de vin, să şuguiască pe foc mic, un sfert de oră.

Acum se pun bulioanele (sau legumele tăiate zaruri) şi se potriveşte tocana de sare, se toacă verdeaţa. După ce mai dă în clocote mici vreo zece minute, se ia de pe foc, se amestecă cu smântână, se presară verdeaţa şi se serveste.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.