Tocana de berbec cu ardei si ceapa
PrinteazaTocana de berbec cu ardei si ceapa din: carne de oaie, ulei, usturoi, apa, ceapa, ardei, cimbru, boia dulce, foi de dafin, piper, codimente, vin, patrunjel si sare.
- 600 g carne de oaie sau berbec slaba
- 100 ml ulei
- 20 g usturoi
- 60 ml apa
- 400 g ceapa
- 300 g ardei rosii
- cimbru
- boia dulce
- foi de dafin
- piper macinat
- condimente
- 60 ml vin
- patrunjel
- sare
Mod de preparare:
Tai carnea în bucăţi, o opăreşti în 4 ape clocotite şi pe urmă o bagi în oţet să iasă mirosul din ea. O inabusi in ulei, o condimentezi, sare si piperezi, apoi o prajesti sau o pui pe gratar. Legumele curatate le tai si le pui peste carne, adauga usturoiul felioare si le inabusi 10 minute, dupa care adaugi restul ingredientelor si lasi sa mai fiarba 40 de minute.
Cand preparatul este gata, torni vinul si mai lasi sa dea cateva clocote. Servesti tocana cu patrunjel tocat presarat pe deasupra si mamaliguta calda.
Pofta buna!