Tocana de berbec cu ardei si ceapa

Printeaza

Tocana de berbec cu ardei si ceapa din: carne de oaie, ulei, usturoi, apa, ceapa, ardei, cimbru, boia dulce, foi de dafin, piper, codimente, vin, patrunjel si sare.

Ingrediente:Tocana de berbec

  • 600 g carne de oaie sau berbec slaba
  • 100 ml ulei
  • 20 g usturoi
  • 60 ml apa
  • 400 g ceapa
  • 300 g ardei rosii
  • cimbru
  • boia dulce
  • foi de dafin
  • piper macinat
  • condimente
  • 60 ml vin
  • patrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Tai carnea în bucăţi, o opăreşti în 4 ape clocotite şi pe urmă o bagi în oţet să iasă mirosul din ea. O inabusi in ulei, o condimentezi, sare si piperezi, apoi o prajesti sau o pui pe gratar. Legumele curatate le tai si le pui peste carne, adauga usturoiul felioare si le inabusi 10 minute, dupa care adaugi restul ingredientelor si lasi sa mai fiarba 40 de minute.

Cand preparatul este gata, torni vinul si mai lasi sa dea cateva clocote. Servesti tocana cu patrunjel tocat presarat pe deasupra si mamaliguta calda.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.