Tocana cu ficat de porc si boia

Printeaza

Tocana cu ficat de porc si boia din: ficat de porc, ulei sau untură, ceapa, cartofi, pasta de rosii, boia de ardei dulce, usturoi, vin alb, patrunjel, apa, sare.

Ingrediente:Tocana cu ficat de porc si boia

  • 500 g ficat de porc
  • 100 ml ulei sau untură
  • 250 g ceapă
  • 750 g cartofi
  • 50 g pastă de roşii
  • boia de ardei dulce
  • 20 g usturoi
  • 50 ml vin alb
  • 1 legătură pătrunjel
  • 400 ml apă
  • sare

Mod de preparare:

Ficatul îl speli şi îl tai bucăţi. Ceapa o cureţi, o speli şi o tai felii subţiri. Usturoiul îl cureţi şi apoi îl tai mărunt. Pasta de roşii o diluezi în 50 ml apă. Pătrunjelul verde îl speli şi îl tai mărunt.

Cartofii îi cureţi, îi speli şi îi tai cuburi, după care îi pui la, fiert în apă cu sare.

Bucăţile de ficăţei le înăbuşi în 50 ml ulei sau untură şi 50 ml apă, timp de 5 minute. La final adaugi vinul şi jumătate din pătrunjelul verde.

Serveşti tocana caldă, cu garnitură de cartofi natur şi presari pătrunjelul rămas, tocat mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.