Reteta telina umpluta

Printeaza

 Reteta telina umpluta

Ingrediente:Telina umpluta

  • 6 ţeline nici prea mari, nici prea mici
  • 2 piepţi de pui
  • 2 cepe
  • 1 ceaşcă orez ales şi spălat
  • 3 linguri pastă de tomate
  • 1 linguriţă făină
  • o legătură de mărar şi una de pătrunjel
  • sare
  • piper după gust
  • ulei
  • 1/2 linguriţă zahăr

 

Mod de preparare:

Intâi te ooupi de umplutură. Speli orezul şi îl pui la înmuiat în apă caldă. Cureţi ceapa, o toci mărunt şi o pui la călit în ulei. Tai şi pieptul de pui bucăţele, îl adaugi peste ceapa călită, laşi puţin să se rumenească, apoi treci totul prin maşina de tocat.

Amesteci carnea tocată cu orezul scurs, verdeaţa tocată, 2 linguri pastă de tomate, potriveşti de sare şi piper şi dai deoparte compoziţia până pregăteşti ţelinele. Cureţi ţelinele de coajă, le scobeşti în interior cu ajutorul unei linguriţe sau al unui cuţitaş cu vârf ascuţit şi le umpli cu compoziţia de carne.

Le aşezi într-o tavă cu apă şi puţin ulei, potriveşti de sare şi piper şi le dai la cuptor pentru 1 oră şi 30 de minute. în timp ce se coc, scoţi tava şi întorci ţelinele pe o parte şi pe alta ca să se pătrundă bine.

Când sunt aproape gata, faci un sos din 2-3 linguri din zeama în care fierb legumele, pasta de tomate, 1/2 linguriţă zahăr şi o lingură de făină, îl torni peste ţeline, şi le mai dai la cuptor pentru 15 minute. Sunt bune calde, presărate cu pătrunjel verde, tocat.

Ţelină umplută

Telina umpluta

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Ce bine arata preparatul asta cu telina.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.