Tartine cu unt de tarhnon si jambon

Printeaza

Tartine cu unt de tarhnon si jambon din: paine, jambon, unt de tarhon, tarhon, unt, sare, piper.

Ingrediente: paine, jambon, unt de tarhon, tarhon, unt, sare, piper

  • 5 felii de paine patrate
  • 3 sau 4 felii de jambon

pentru untul de tarhon:

  • 100 g unt moale
  • 1 legatura de tarhon
  • sare
  • piper macinat

 

Mod de preparare:

Preparaţi untul de tarhon. Spălaţi şi scurgeţi tarhonul. Cântăriţi 75 g de frunze. Treceţi-le 1 minut prin apă clocotită, sărată. Scurgeţi-le în strecurătoare, clătiţi-le cu apă rece ca să se răcorească, apoi uscaţi-le în hârtie absorbantă. Transformaţi-le în piure fin cu râşniţa de legume sau cu mixerul şi amestecaţi piureul cu untul înmuiat. Săraţi uşor şi piperaţi.

Scoate coaja de la feliile de pâine şi tăiaţi-le în patru. Ungeţi feliile cu unt de tarhon. Intindeţi bine cu cuţitul. Tăiaţi feliile de jambon de dimensiunea canapelelor. Puneţi o bucată pe fiecare canapea şi serviţi.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.